Модернізація журналістської освіти: позиції студентів та роботодавців

DOI https://doi.org/10.17721/2522-1272.2019.75.3

УДК 007:070.422:342.813

Модернізація журналістської освіти: позиції студентів та роботодавців

Захарченко Артем Петрович, Інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка, кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент.
Петренко-Лисак Алла Олександрівна, факультет соціології Київського національного університету імені Тараса Шевченка, кандидат соціологічних наук, доцент

Резюме

У статті подано рекомендації щодо модернізації фахової освіти журналістів, складені на основі локального дослідження думок студентів Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка та подальшого вивчення думки найпріоритетніших для них роботодавців. Анкетування студентів допомогло сформувати перелік медій, які є для них найбажанішим місцем роботи. Другим етапом стали інтерв’ю з менеджерами зазначених студентами медій. Приводом для дослідження були побажання щодо покращення професійної підготовки студентів, які звучали від обох опитаних груп. Мета цієї статті – окреслити запит на вдосконалення освітнього процесу, його напрями, ґрунтуючись на оцінках та побажаннях зацікавлених сторін.

З’ясовано, що ключовими проблемами підготовки працівників медій є недостатня кількість практичної роботи над контентом з урахуванням стилістики сучасних медіа, а також майже повне нерозуміння студентами сучасних політичних, економічних та культурних реалій. Від самих студентів виявлено запит на посилення викладання технічних і менеджерських знань та навичок.

Ключові слова: журналістська освіта; роботодавці; журналістська практика; професійні стандарти.

75_3

[download url=”http://www.scientific-notes.com/wp-content/uploads/2020/01/75_3.pdf” title=”Завантажити PDF”]

Залишити відповідь