Відеохостинги як перспективна платформа для інтеграції українських телеканалів

УДК 007:621.397.13:004.738.5

Відеохостинги як перспективна платформа для інтеграції українських телеканалів

Овсянніков Арсеній,студент магістратури, Інститут журналістики, Київський національний університет
імені Тараса Шевченка

Резюме

У статті розглянуто процес інтеграції телебачення до відеохостингів, способи використання їхніх ресурсів каналами і вплив цих сервісів на дані панельних вимірювань. Для дослідження використано статистику провідних українських телеканалів на найпопулярнішому відеохостингу YouTube на кінець 2017 р. Основною метою було виявити певні взаємозв’язки між присутністю каналів на YouTube і коливанням їх показників, а також сформулювати подальші перспективи інтеграції.

Для аналізу взято такі статистичні дані, як кількість відео, загальна і середня кількість переглядів, кількість підписників і річний приріст аудиторії. Це дозволило дослідити, як провідні українські телеканали використовують можливості відеохостингів. Завдяки методу розрахунку коефіцієнту кореляції Спірмена було виявлено певні закономірності того, як зростання кількості підписників на YouTube може впливати на частку телеканалу, отриману через панельні вимірювання. Проведене анкетне опитування аудиторії дозволило сформулювати висновки щодо перспектив використання телебаченням відео-хостингів.

У результаті дослідження встановлено, що провідні українські телеканали все більше інтегруються до YouTube, збільшуючи свою аудиторію на відеохостингу. При цьому значні темпи інтеграції не сприяють зростанню панельних показників каналів. Зважаючи на популярність сервісу і на запити глядачів, YouTube лишається перспективним майданчиком для розміщення кон-тенту.

Ключові слова: відеохостинг; YouTube; українське телебачення; панельні вимірювання; конвергенція.

70_7

[download url=”http://www.scientific-notes.com/wp-content/uploads/2020/07/70_7.pdf” title=”Завантажити PDF”]

Залишити відповідь