Механізм впровадження у телеконтент сексуального типу «неідеальний герой»

УДК 007:621.397.13:316.658

DOI https://doi.org/10.17721/2522-1272.2018.73.4

Механізм впровадження у телеконтент сексуального типу «неідеальний герой»

Володимир Грисюк, Інститут журналістики Київський національний університет імені Тараса Шевченка, аспірант

Резюме

У статті запропоновано дефініцію, а також описано моделі та механізми застосування сексуального типу «неідеальний герой» у серіалах початку XXI ст., які є у вільному доступі для української медіааудиторії. На прикладі телесеріалів «Гра престолів», «Доктор Хаус», «Інтерни», «Шерлок», «Секс і місто», «Величне століття. Роксолана» виявлені основні особливості побудови образу головного героя за сексуальним типом «неідеальний герой» та прописані способи популяризації стрічок шляхом демонстрації на екрані варіативних сексуальних сцен (інцест, гей-лесбі-секс, бісексуальні стосунки), що ґрунтуються на ефекті гіперреалістичного залучення, провокації, що сприяє запам’ятовуванню персонажа, а також ототожненню.

У роботі використано метод моніторингу серіалів, які користуються популярністю в української медіааудиторії, аналіз характеристик і побудови образу головних персонажів у телесеріалах, описовий метод особливостей створення сексуальних типів «неідеальний герой», а також метод порівняння різних стрічок.

Мета дослідження – описати механізм та вияснити модель впровадження у медіаконтент (телесеріали) персонажів, які, згідно із запропонованим визначенням, підпадають під характеристику сексуального типу «неідеальний герой» (на прикладі телесеріалів «Гра престолів», «Доктор Хаус», «Інтерни», «Шерлок», «Секс і місто», «Величне століття. Роксолана»).

Ключові слова: сексуальність; серіали; «Гра престолів»; маніпуляція; контент.

04_72_73

[download url=”http://www.scientific-notes.com/wp-content/uploads/2019/04/04_72_73.pdf” title=”Завантажити PDF”]

Залишити відповідь